Herdefinieer Events

De nieuwste ruimte van Beaujean met een modern en toch klassiek interieur voor evenementen

Doel

In de balzaal van het toenmalige Beaujean/Carlton hotel, weerklonk ongetwijfeld heerlijke muziek. Werd er een Weense wals gedanst, een polka, of later zelfs een foxtrot? Je kan je de opgeklede dames en heren zò voor de geest halen. Het verbaast u beslist niet dat we de luister van weleer opnieuw willen laten weerklinken! 

De uitstekende akoestiek van de ruimte en de opstelling van de agora, laten toe een open salonsfeer te creëren die ideaal is voor lied- en kamermuziekconcerten.

De artistieke leiding van Beaujean is verheugd om in dit prachtige kader een concertreeks uit te bouwen. U zal er van nabij kunnen meemaken hoe topsolisten uit binnen- en buitenland u vergasten op boeiende programma's. Of hoe zorgvuldig geselecteerde jonge talenten zich aan u voorstellen. Zo zal onder meer de geschiedenis, de praktijk en de betekenis van de liedcultuur op een creatieve, innovatieve en duurzame manier ontsloten worden. Zo wordt Beaujean een concertlocatie met aandacht voor reflectie en dialoog, een platform voor musici met een verhaal.

Na de concerten kan u genieten van een heerlijk glaasje in het Beaujean café in aanwezigheid van de musici. Zo reist u met ons mee naar het verleden, het heden en de toekomst.

EVENTS

harrison
10
Sep
Steingueldoir & Bogaerts
Eerste album 'La Mer Vide' release concert met jazzmuzikanten Harrison Steingueldoir op piano en Erik Bogaerts op altsaxofoon

 

September 10, 2023
3:00 PM
Ticket : 20€, Student: 12€
Schermafbeelding 2023-07-26 om 09.26
17
Sep
Schubert 2028
Zeger Vandersteene & Aaron Wajnberg


Schubert: Winterreise

September 17, 2023
3:00 PM
Ticket : 20€, Student: 12€
9B11812F-7D5A-4E79-8697-3FE98746163E
1
Oct
Artiom Shishkov & Ivan Karizna

Met Shishkov en Karizna verwelkomen we 2 laureaten van de Kon. Elisabethwedstrijd. Kamermuziek van absolute wereldklasse. In co-productie met Arte Amanti.

Oct 1, 2023
3:00 PM
Ticket : 20€, Student: 12€

Concert Hall Rental

Diensten verhuur

Piano

De Steinway & Sons B-211 wordt wereldwijd beschouwd als de meest perfecte vleugelpiano. De balans, op basis van alle aspecten en normen in verband met kwaliteit, is werkelijk verbluffend. Het rijke scala op vlak van nuances en zijn klank met innerlijke ziel zorgen ervoor dat de B-211 een topmodel is. Het uitzonderlijke plezier om een Steinway te bespelen geldt voor iedereen die de passie deelt voor muziek en een zwak heeft voor uiterst verfijnd vakmanschap en duurzaamheid. De Steinway & Sons werd uitgekozen door Aaron Wajnberg

AV Streaming

Opnames en concerten streamen behoort tot onze specialiteit. We hebben mensen in dienst die graag voor u aan de slag gaan met het streamen van producties. We hebben door de jaren heen heel wat concerten gestreamd. Wij zorgen voor zowel het technisch aspect van beeld en geluid dat komt kijken bij een stream voor concerten.

Elke livestream kent haar eigen vormen en maten. Daarom bieden wij verschillende mogelijkheden aan afhankelijk van uw situatie. Verder zijn er nog tal van opties mogelijk om u volledig te ontzorgen. Denk hierbij aan het aantal camera’s of de platformen waarop u wilt streamen.

Boardroom

Beaujean biedt een volledige kantoorervaring, met alle functionaliteiten van een moderne kantoorruimte. De boardroom fungeert als een volledig uitgeruste vergaderruimte voor 12 personen met een 4K-presentatiescherm.

Foyer

Boven de Agora bevindt zich een foyer. Deze foyer is dé ontmoetingsplaats voor de muzikanten, artiesten, congresdeelnemers, sponsors en organisatoren. Ook voor de koffiepauzes en walking dinners is voldoende plaats om 75 personen te ontvangen.

Onze diensten

Concerten

Een locatie met een rijke geschiedenis die is uitgerust met de beste technologieën

Studio Opnames

Het aanbieden van diensten van hoge kwaliteit en topapparatuur voor opnames

Corporate Events

Bedrijfsevenement organiseren in een unieke en moderne setting

Galerij

Ontdek ons

Over ons

Ontworpen als een locatie om de kunsten te benadrukken en de gemeenschap te dienen. Beaujean heeft een uitstekende akoestiek, hoge ruimtes en een open toegankelijkheid. Het is een gastvrije en inspirerende ruimte voor openbare, professionele en privé-evenementen. Zowel mooi als praktisch, biedt Beaujean flexibele en diverse verhuurmogelijkheden.


Historiek gebouw

Deze neoclassicistische herenwoning werd opgenomen op de inventaris van onroerend erfgoed. De woning werd ontworpen door bouwmeester L. Van Opstal. Het huis maakt deel uit van een authentieke rij herenwoningen op de Frankrijklei, waarvan het 19de-eeuwse straatbeeld nergens zo goed en compleet bewaard is als hier. De woning is een voorbeeld van de typische bebouwing die in de jaren 1860 en 1870 werd gebouwd op de nieuwe kavels die langs de Frankrijklei werden aangelegd. Het herenhuis werd in 1919-20 in opdracht van de zussen Marie en Jeanne Beaujean omgevormd tot "Hotel Carlton", een familiepension met een 25-tal kamers en een balzaal. In 1926-27 liet de bank Crédit Colonial et Commercial het gebouw aanpassen en uitbreiden tot kantoorgebouw.

Recent werd een grootschalige én unieke renovatie uitgevoerd waarbij 7 appartementen en 1 penthouse werden vernieuwd: Beaujean Residence. Het ontwerp van M2 architecten geeft het historische gebouw een hedendaags en stijlvol karakter. Diverse authentieke elementen blijven behouden. Dat wordt meteen duidelijk in de inkomhal met zijn mouluren en marmeren vloeren. Sierlijke Franse balkons, plafonds tot 5 meter hoog en parket in elke ruimte geven het pand een exclusief karakter. De originele bankkluizen in de kelder worden behouden. De balzaal werd in opdracht van Pàu -een digitaal full service agency- volledig gerenoveerd en ingericht door Context Architecten tot een moderne fijne werkplek.

Ons Team

Artistic Director

Wilfried Van Den Brande

Bas-bariton Wilfried Van den Brande stond in Europa als solist op de planken met diverse orkesten in klassiek en romantisch repertoire: het ‘Orchestre de la Suisse Romande, het Orchestra Filarmonica Italiana, Brussels Philharmonic, de Nürnberger Symphoniker, het Belgian National Orchestra, Real Filharmonia de Galica, Heidelberger Philharmoniker, deFilharmonie e.a.

Met de Nürnberger Symphoniker bouwde hij een stevige discografie uit: een CD met Franse opera aria’s, een American Songbook Album en een 5 CD-box rond het oeuvre van Cole Porter. Zijn documentaire over het leven en werk van Cole Porter werd vertoond op Canvas en daarna wereldwijd verdeeld door EuroArts/Warner Music. In 2014 werd hij doctor in de Kunsten aan de VUB/Kon. Conservatoirum van Brussel.

Hij schreef mee aan het 'Cole Porter Companion' dat bij University Press of Illinois verscheen.  Naast operarollen als Méphistophèles in Gounods 'Faust', Escamillo in 'Carmen', Don Giovanni, zong hij verscheidene rollen in de opera's Triumph of Spirit over Matter en Achilleus van Wim Henderickx.

Met pianist Maciej Pikulski maakte hij onlangs opnames van Schuberts Winterreise en van Schuberts liederen op tekst van Mayrhofer en Goethe.

Wilfried is artistiek directeur van www.beaujean-live.com en doceert Musical Onderzoek aan het kon. Conservatorium van Brussel.

Ambassador

Aaron Wajnberg

De Belgische pianist Aaron Wajnberg behoort tot de meest gevraagde pianisten & liedbegeleiders van de nieuwe generatie. Voor komend seizoen staan er concerten op de agenda aan de zijde van oa. Rolando Villazon, Sir Bryn Terfel, Olga Peretyatko, Jeanine De Bique, Samuel Hasselhorn….

Hij ontving wereldwijde erkenning voor zijn prestaties als pianobegeleider op de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd Zang 2018 

waarna hij concerteerde in belangrijke zalen als Carnegie Hall New York, Teatro Municipal Rio de Janeiro, Veronica Hagman Hall Danbury (Connecticut), Palau de les Arts Valencia, Bayerische Staatsoper München, Dutch National Opera,Tonhalle Düsseldorf, Clara Schumann Saal Frankfurt, Crystall Hall Rogaska Slatina, Mozarteum Salzburg, Philharmonie Luxembourg, Teatro Communale Bologna, Teatro Verdi Milano, Auditorium du Nouveau Siècle Lille, Ruse State Opera (Bulgarije), Baltasar Dias Municipal Theatre Funchal (Madeira), Kiev Philharmonic Hall, Elisabethzaal, Vlaamse Opera Antwerpen & Gent, DeSingel & AMUZ Festival van Vlaanderen, La Monnaie, FLAGEY, BOZAR,...


Als veelgevraagd kamermusicus concerteerde hij met musici als Artiom Shiskov, Julien Hervé, Roman Patocka, Maciej Pikulski, Dmytro Sukhovienko, Levente Kende, Matthew Barley en ensembles als het Enesco kwartet en het Danel kwartet. Aaron Wajnberg studeerde piano bij Levente Kende aan het Koninklijk Conservatorium van zijn geboortestad Antwerpen, bij Vitaly Samoshko aan het Kon. Conservatorium Gent en bij M° Leonid Margarius & Victor Makarov in Italië. 
Als liedbegeleider vervolmaakte hij zich onder leiding van Jozef De Beenhouwer & Lucienne Van Deyck in Antwerpen, Helmut Deutsch in Wenen en Roger Vignoles in London.
Thans is hij als lied-docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en geeft hij masterclasses in New York, Parijs en Frankfurt.Naast zijn concertactiviteit is Aaron Wajnberg algemeen directeur van Antwerp LiedFest.

Stories

Opening Concert at Beaujean

Robert Schumann's Art Song's Cycles herschapen door de kunstenaars

De Artiesten

Live optreden -Wilfried Van Den Brande & Aaron Wajnberg

Ondergedompeld Publiek

Modern seating ensuring immersive experience for everyone

Locatie en routes

Beaujean is centraal gelokaliseerd in Antwerpen. Het ligt op amper 3 kilometer van Antwerpen-Centraal station. Beaujean is toegankelijk via de Frankrijklei. Rolstoelgebruikers kunnen Beaujean betreden via de Rubenslei na afspraak.

Bekijk de mogelijkheden om naar Beaujean te gaan of je nu met de fiets, trein, tram, auto of bus komt.

Laat je fiets achter aan de fietsenstalling op de Keyserlei of in de ondergrondse fietsenparking van metrostation Opera.
De dichtstbijzijnde Velo-stations bevinden zich aan 077- Blauwtorenplein of aan het OLVC college op de Rubenslei.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Antwerpen-Centraal. Voor de gedetailleerde dienstregeling, raadpleeg de website van de NMBS.

Je vindt volgende tramlijnen in onze buurt: Tram line 1, Opera station. Tram line 1, 4, 7, 13, 14 Antwerpen Nationale bank Voor een gemakkelijke routeplanner kan je terecht op de website van De Lijn.

Op de Rooseveltplaats, achter het operagebouw, stoppen nog steeds talloze stads- en regiobussen. Voor detailinfo kan je ook terecht op de website van De Lijn.

  • P+R (CAR TO CITY EDGE + TRAM TO CENTER)
    The ideal combination to avoid traffic problems in the city: use one of the countless park & ​​ride car parks on the outskirts of the city and take the tram from there to the Antwerp opera house.
  • Wil je toch met de auto het Antwerpse stadscentrum inrijden, vind je de laatste info over bereikbaarheid en wegenwerken op slimnaarantwerpen.be. Parkeren kan onder het Operaplein op Parking Opera Antwerpen of op Parking Nationale Bank.

Contacteer ons

Voor meer boekingsinformatie mail ons en een van onze bekwame professionals zal snel op uw e-mail reageren.

Bezoek Ons

Adres : Frankrijklei 115, 2000 Antwerpen

Mobile : +32 477 57 25 31

Inschrijven nieuwsbrief

Onze partner

Inschrijven nieuwsbrief

Onze partner

Antwerpliedfest-logo-banner-facebook

Contact us

Send us a note and we will respond to you promptly.