Herdefinieer Events

A welcoming and inspiring space for professional and private events and meetings

Doel

In de balzaal van het toenmalige Beaujean/Carlton hotel, weerklonk ongetwijfeld heerlijke muziek. Werd er een Weense wals gedanst, een polka, of later zelfs een foxtrot? Je kan je de opgeklede dames en heren zò voor de geest halen. Het verbaast u beslist niet dat we de luister van weleer opnieuw willen laten weerklinken! 

De uitstekende akoestiek van de ruimte en de opstelling van de agora, laten toe een open salonsfeer te creëren die ideaal is voor lied- en kamermuziekconcerten.

De artistieke leiding van Beaujean is verheugd om in dit prachtige kader een concertreeks uit te bouwen. U zal er van nabij kunnen meemaken hoe topsolisten uit binnen- en buitenland u vergasten op boeiende programma's. Of hoe zorgvuldig geselecteerde jonge talenten zich aan u voorstellen. Zo zal onder meer de geschiedenis, de praktijk en de betekenis van de liedcultuur op een creatieve, innovatieve en duurzame manier ontsloten worden. Zo wordt Beaujean een concertlocatie met aandacht voor reflectie en dialoog, een platform voor musici met een verhaal.

Na de concerten kan u genieten van een heerlijk glaasje in het Beaujean café in aanwezigheid van de musici. Zo reist u met ons mee naar het verleden, het heden en de toekomst.

EVENTS

Schermafbeelding 2024-02-25 om 22.11
10
Mar
The hills are alive. Songs of Richard Rodgers, Larry Hart & Oscar Hammerstein

An Lauwereins, soprano
Wilfried Van den Brande, bass-baritone
Bart Van Caenegem, piano

March 10, 2024
3:00 PM
Ticket : 30€, Student: 15€
unnamed (1)
30
Mar
Tatiana Samouil (viool), Justus Grimm (Cello), Josu Okiñena (Piano)

Jong Talenten : Antigone Hourt (Viool) & Steven Kleeven (Piano)

Organised by: Arte Amanti

March 30, 2024
8:00 PM
Ticket : 25€, Student: 15€
unnamed (2)
21
Apr
Yossif Ivanov & Sasha Maisky (Violen), David Abrahamian (Alto), Han Bin Yoon (Cello) & Lily Maisky (Piano)

Jong Talenten : Chloé Bakeroot (Viool)  Conservatorium Antwerpen & Denys Zarubaiko (Piano) 

Organised by: Arte Amanti

April 21, 2024
8:00 PM
Ticket : 25€, Student: 15€
unnamed (3)
5
May
Liza Ferschtman (Viool) & Ivan Karizna (Cello)

Jong Talenten : Jonathan Ide (Piano) Conservatorium Antwerpen 

Organised by: Arte Amanti

May 5, 2024
8:00 PM
Ticket : 25€, Student: 15€

Space for rental 

Diensten verhuur

Foyer

Boven de Agora bevindt zich een foyer. Deze foyer is dé ontmoetingsplaats voor de muzikanten, artiesten, congresdeelnemers, sponsors en organisatoren. Ook voor de koffiepauzes en walking dinners is voldoende plaats om 75 personen te ontvangen.

Piano

De Steinway & Sons B-211 wordt wereldwijd beschouwd als de meest perfecte vleugelpiano. De balans, op basis van alle aspecten en normen in verband met kwaliteit, is werkelijk verbluffend. Het rijke scala op vlak van nuances en zijn klank met innerlijke ziel zorgen ervoor dat de B-211 een topmodel is. Het uitzonderlijke plezier om een Steinway te bespelen geldt voor iedereen die de passie deelt voor muziek en een zwak heeft voor uiterst verfijnd vakmanschap en duurzaamheid. De Steinway & Sons werd uitgekozen door Aaron Wajnberg

Boardroom

Beaujean biedt een volledige kantoorervaring, met alle functionaliteiten van een moderne kantoorruimte. De boardroom fungeert als een volledig uitgeruste vergaderruimte voor 12 personen met een 4K-presentatiescherm.

Onze diensten

Cultural Events

Een locatie met een rijke geschiedenis die is uitgerust met de beste technologieën

Corporate Events

Bedrijfsevenement organiseren in een unieke en moderne setting

Corporate Meetings

Meeting rooms up to 10 people with modern facilities

Galerij

Ontdek ons

Over ons

Beaujean is a multifunctional space. The IT company Pau has its headquarters there. As part of ‘People First’, Anthony and Paule Iudicello Peeters designed the space as a special workplace. A space where people like to come together, be inspired and be creative and where they can work quietly.
Due to the extensiveness of the meeting rooms, Beaujean also offers external companies the opportunity to hold meetings in this special setting. Due to its central location in the city, the Beaujean is also very accessible by public transport and by car.
Beaujean also has excellent acoustics, high spaces and open accessibility. It is a welcoming and inspiring space for professional and private events. It is particularly suitable for song and chamber concerts followed by a reception.
Designed as a venue to highlight the arts and serve the community.. Both beautiful and practical, Beaujean offers flexible and diverse rental options.

Historiek gebouw

Deze neoclassicistische herenwoning werd opgenomen op de inventaris van onroerend erfgoed. De woning werd ontworpen door bouwmeester L. Van Opstal. Het huis maakt deel uit van een authentieke rij herenwoningen op de Frankrijklei, waarvan het 19de-eeuwse straatbeeld nergens zo goed en compleet bewaard is als hier. De woning is een voorbeeld van de typische bebouwing die in de jaren 1860 en 1870 werd gebouwd op de nieuwe kavels die langs de Frankrijklei werden aangelegd. Het herenhuis werd in 1919-20 in opdracht van de zussen Marie en Jeanne Beaujean omgevormd tot "Hotel Carlton", een familiepension met een 25-tal kamers en een balzaal. In 1926-27 liet de bank Crédit Colonial et Commercial het gebouw aanpassen en uitbreiden tot kantoorgebouw.

Recent werd een grootschalige én unieke renovatie uitgevoerd waarbij 7 appartementen en 1 penthouse werden vernieuwd: Beaujean Residence. Het ontwerp van M2 architecten geeft het historische gebouw een hedendaags en stijlvol karakter. Diverse authentieke elementen blijven behouden. Dat wordt meteen duidelijk in de inkomhal met zijn mouluren en marmeren vloeren. Sierlijke Franse balkons, plafonds tot 5 meter hoog en parket in elke ruimte geven het pand een exclusief karakter. De originele bankkluizen in de kelder worden behouden. De balzaal werd in opdracht van Pàu -een digitaal full service agency- volledig gerenoveerd en ingericht door Context Architecten tot een moderne fijne werkplek.

Owners

Ambassador

Anthony Iudicello

Ambassador

Paule Peeters Iudicello

Stories

Opening Concert at Beaujean

Robert Schumann's Art Song's Cycles herschapen door de kunstenaars

De Artiesten

Live optreden -Wilfried Van Den Brande & Aaron Wajnberg

Ondergedompeld Publiek

Modern seating ensuring immersive experience for everyone

Locatie en routes

Beaujean is centraal gelokaliseerd in Antwerpen. Het ligt op amper 3 kilometer van Antwerpen-Centraal station. Beaujean is toegankelijk via de Frankrijklei. Rolstoelgebruikers kunnen Beaujean betreden via de Rubenslei na afspraak.

Bekijk de mogelijkheden om naar Beaujean te gaan of je nu met de fiets, trein, tram, auto of bus komt.

Laat je fiets achter aan de fietsenstalling op de Keyserlei of in de ondergrondse fietsenparking van metrostation Opera.
De dichtstbijzijnde Velo-stations bevinden zich aan 077- Blauwtorenplein of aan het OLVC college op de Rubenslei.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Antwerpen-Centraal. Voor de gedetailleerde dienstregeling, raadpleeg de website van de NMBS.

Je vindt volgende tramlijnen in onze buurt: Tram line 1, Opera station. Tram line 1, 4, 7, 13, 14 Antwerpen Nationale bank Voor een gemakkelijke routeplanner kan je terecht op de website van De Lijn.

Op de Rooseveltplaats, achter het operagebouw, stoppen nog steeds talloze stads- en regiobussen. Voor detailinfo kan je ook terecht op de website van De Lijn.

  • P+R (CAR TO CITY EDGE + TRAM TO CENTER)
    The ideal combination to avoid traffic problems in the city: use one of the countless park & ​​ride car parks on the outskirts of the city and take the tram from there to the Antwerp opera house.
  • Wil je toch met de auto het Antwerpse stadscentrum inrijden, vind je de laatste info over bereikbaarheid en wegenwerken op slimnaarantwerpen.be. Parkeren kan onder het Operaplein op Parking Opera Antwerpen of op Parking Nationale Bank.

Contacteer ons

Voor meer boekingsinformatie mail ons en een van onze bekwame professionals zal snel op uw e-mail reageren.

Bezoek Ons

Adres : Frankrijklei 115, 2000 Antwerpen

Inschrijven nieuwsbrief

Onze Partners

Inschrijven nieuwsbrief

Onze partner

Antwerpliedfest-logo-banner-facebook
ArteAmanti-int_logo2

Contact us

Send us a note and we will respond to you promptly.